Som oppdretter ønsker jeg fra tid til annen å beholde avkom som blir født her hjemme, men det kan også være at jeg trenger fòrvert til katter som jeg har kjøpt hos andre oppdrettere. Dette for å beholde eller tilføre oppdrettet videre avlsmateriale. Dessverre kan ikke alle kan bo her hjemme, så da trenger jeg jeg fra tid til annen fòrverter.

Som fòrvert betaler du litt for katten når du henter den (depositum), og alle de daglige utgifter som fòr, utstyr, kattesand osv., og holder katten som din egen. Prisen du betaler når du henter katten vil gradvis bli tilbakebetalt ettersom avtalen blir oppfylt. Jeg betaler for alt som er knyttet til avl, drektighet, fødsel, og kostnader knyttet til kattungene. Alle kull blir registrert i mitt oppdrett.

Katten bor hos deg, men jeg står som eier inntil den har fått de kull vi har avtalt. Det settes opp en kontrakt, som kan variere fra “katt til katt”. Vi vil kunne ta opp til 3 kull på en hunnkatt, mens for hannkatten vil det som regel være for en periode. Hvor kattungene skal være fra fødsel og frem til levering, blir vi enige om.

Det å være fòrvert for fertile (ukastrerte) katter kan by på noen utfordringer. Man må være klar over at disse kan markere inne, både hun- og hannkatter, og ta det i betraktning når man ønsker å være fòrvert. Om dere skulle ønske å være fòrvert for en hannkatt må man ha et rom tilgjengelig til paring, og må kunne ta i mot og ha omsorg for hunnkatter som er til paring hjemme. Det skal selvfølgelig ikke være en byrde å en katt i fra meg, og skulle det skje at katten begynne å markere inne – ja, så finner vi en løsning på det.

Du som fòrvert står ansvarlig for det daglige stellet, og kostnadene det innebærer å ha en katt. Det er viktig for kattens helse at den får kvalitetsfòr. Hos oss gjør kattene i fra seg på pellets, men det er selvfølgelig valgfritt om man heller ønsker å bruke sand eller krystaller. For å unngå kloring på møbler trenger katten klore/klatrestativ. Den trenger årlig vaksine, og helsesjekk. Det kan fort bli dyrt om det skulle skje katten noe, slik at det er et krav å holde katten forsikret. Fòrverten betaler forsikring og dekker egenandelen, såfremt når hunnkatten er drektig eller har kull – og skade/sykdom har med drektighet/fødsel/amming/avl å gjøre, da det vi som betaler egenandelen. Det gjelder også for kattungene. Jeg som oppdretter dekker tilleggsforsikring som har med avl.


Det er et absolutt krav i forhold til helse/-smitterisiko, samt risiko for uønskede paringer at katten holdes som innekatt i avtaleperioden. Katten kan selvfølgelig være ute i bånd, eller i sikker luftegård.

Det er et absolutt krav at fòrvertsfamilien ikke har andre fertile(ukastrerte) katter hjemme.

Siden jeg har behov for å følge opp kattene i avtaleperioden, kan dere dessverre ikke bo for langt unna oss.

Når avtalen er oppfylt, føres katten over til dere som eiere med stamtavle og eierbevis.

Nyeste kommentarer

12.10 | 15:45

Dere må sende mail

12.10 | 15:38

Hei Jeg er interessert i å kjøpe en Russian Blue, bor i Tromsø ROLIG STABILT HJEM UTEN BARN. VI ER ET GAMMELT EKTEPAR.

23.09 | 15:03

hei jeg er veldig interessert å kjøper en katt Blue Russisk ,jeg bør i OSLO og min tel er 46574415.Takk.Mvh.Eugen

11.07 | 10:45

Hei! Når venter du flere kattunger?

Del denne siden